Stiati ca?

Toata lumea stie ce este sticla. Dar cati dintre noi stiu ca sticla este un produs 100% natural, care nu afecteaza sub nici o forma calitatea produsului pe care il contine?

Un alt lucru deosebit de important cu privire la sticla este acela ca sticla este reciclabila de un numar infinit de ori. Adica putem recicla deseurile de sticla si din ele sa producem sticla produs finit din nou si din nou si din nou… La fel ca si la aluminiul din dozele de bere si de suc.

Si, dincolo de faptul ca poate fi reciclata la infinit, procesul de reciclare este mai ieftin si consuma mai putina energie decat procesul de fabricare propriuzisa a sticlei din nisip de cuarţ, calcar şi sodă calcinată, ceea ce recomanda reciclarea optiune primara intr-o lume in care energia devine din ce in ce mai scumpa!!!

Sticla se descompune in cca 1 milion de ani!! Wow! 1 milion de ani! PETurile, undeva sub 1000 de ani. O nimica toata.. Ce inseamna asta? Inseamna ca sticla nereciclata se va regasi in natura peste sute de mii de ani, iar urmasii, urmasii, urmasilor nostri vor putea sa foloseasca, la randul lor, deseurile de sticla pentru a-si produce propriile sticle de bere!

Sticla este relativ grea. Se depoziteaza destul de greu, se poate sparge usor. Nu mai bine o reciclam? Procesul de reciclare este rapid, sticla se poate reintoarce pe rafturile magazinelor in mai putin de 30 de zile!!!

Si…stiati ca reciclarea este al doilea cel mai recomandat proces? Primul este refolosirea eficienta si responsabila! Deci, daca putem, sa refolosim sticla. Daca nu, sa o reciclam, nu doar sa o aruncam. Sa fim responsabili si eficienti!

Si ca o ultima informatie utila si interesanta: de obicei din sticla reciclata se obtin tot sticle pentru ambalarea sucurilor, a apei, a bauturilor alcoolice, dar, in aceeasi masura se pot obtine vata termoizolanta, unele produse sanitare de genul chiuvetelor, cazilor, oglinzilor, sau, de ce nu, unele amestecuri de betoane!

Punem pariu ca nu stiati…