Reciclare sticla

“The greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it”

Robert Swan, Author

Reciclarea sticlei, adica fabricarea de produse din sticla folosind cioburile procesate consuma mai putina energie decat procedeul clasic prin care sticla se produce din nisip de curt, calcar, soda.

Sticla este 100% reciclabila si se poate recicla de un numar infit de ori.

Recuperarea ei salveaza resurse naturale si energetice importante.

Societatea noastra este autorizata pentru reciclarea deseurilor de sticla provenite din ambalaje. Firma detine o instalatie completa pentru eliminarea tuturor impuritatilor.

Toate echipamentele si intregul flux asigura indepartarea tuturor impuritatilor biodegradabile, metalice, ceramice, neferoase, precum si a celor din hartie si plastic, astfel incat produsul obtinut este Certificat “End of waste” si este livrat exclusiv catre fabrici producatoare de sticle si borcane.

Societatea noastra colaboreaza la nivel national cu operatori de salubritate, respectiv colectori, pentru colectarea si transportul deseurilor din sticla si avem contracte cu OIREP-urile care au obligatia de a asigura finantarea reciclarii cantitatilor colectate.

Reciclam sticla

…dar nu se pot recicla urmatoarele:

  • Porțelan, cristal, ceramică
  • Pahare de băut și farfurii
  • Vase rezistente la căldură – ex. vasele de tip Jena (au temperatura de topire diferită de cea a sticlei folosite la ambalaje)
  • Farfuriile-suport de la cuptoarele cu microunde
  • Oglinzi, geamuri, chiuvete din ceramică (pentru acest tip de deșeuri va fi necesară găsirea unui colector de deșeuri din construcții și demolări, care ar urma să le preia cu programare prealabilă)
  • Ambalaje medicamente și produse cosmetice cu conținut periculos (ex. vopseluri, lacuri de unghii)
  • Becuri și neoane (deși au în componență sticlă, aceasta este tratată și nu poate fi reciclată împreuna cu ambalajele de sticlă; aceste produse se reciclează separat.

Afla acum cum te putem ajuta

Oricare ar fi problematica cu care te confrunti, atata timp cat este despre reciclarea deseurilor de sticla, suntem aici pentru tine. Completeaza formularul de mai jos si un consultant Terra Blue te va contacta pentru a stabili detalii

Leave this field blank